Rondom de geboorte van je kleine spruit kan je voor verschillende fotoshoots kiezen. Van een zwangerschapsshoot tot aan een newborn shoot en zelfs het laten vastleggen van het moment supreme is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Ik keek zelf zo uit naar het moment dat Pip geboren zou worden dat ik die buik liever kwijt dan rijk was en een zwangerschapsshoot lange tijd niet in mijn hoofd opkwam. Tot ik ineens kort voor mijn uitgerekende datum in contact kwam met fotografe Raisa Zwart. Ik zag haar werk, greep naar mijn buik en begon 'm spontaan te missen terwijl ie er nog in volle glorie zat. Ik kreeg sterk het gevoel dat ik mijn bolle buik nog vast wilde leggen, hoe zat ik 'm ook was.

We planden de shoot in op woensdag 13 april en alsof Pip aanvoelde hoe erg ik naar haar verlangde werd ze donderdag 14 april geboren, twee weken voor mijn uitgerekende datum...Je kan dus gerust zeggen dat dit de meest bijzonder fotoshoot van mijn leven is.

image-2016-05-20 (2)image-2016-05-20image-2016-05-20 (1)  image-2016-05-20 (3) image-2016-05-20 (5) image-2016-05-20 (6) image-2016-05-20 (7) image-2016-05-20 (8) image-2016-05-20 (9)

Ik ben dol geworden op Raisa én haar werk. Ze is de rust zelve, ze stelt je op je gemak, neemt de tijd en geeft fijne aanwijzingen. Wat ik zo tof vind aan haar werk is dat het niet zozeer portretten zijn die zij maakt, maar dat het juist het moment is dat ze vast probeert te leggen. Zoals ze zelf op haar website beschrijft maakt ze het liefst beelden vól romantiek en spontaniteit. Haar stijl is dan ook te omschrijven als romantisch, tijdloos, sfeervol & spontaan. Kijk, daar houd ik van. 

image-2016-05-20 (10) image-2016-05-20 (11) image-2016-05-20 (12) image-2016-05-20 (13) image-2016-05-20 (14) image-2016-05-20 (15) image-2016-05-20 (16) image-2016-05-20 (17) image-2016-05-20 (18) image-2016-05-20 (20)image-2016-05-20 (19)

Het was een super relaxte middag en de ongemakkelijkheid van voor een camera staan verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je voor haar lens staat. Je verwacht het misschien niet van mij dat ik zoiets ongemakkelijk kan vinden omdat ik wekelijks tegen een camera klets, maar gefotografeerd worden is echt wel andere koek. Geloof me. Maar dankjewel Raisa, dat je mij vast hebt weten te leggen op plekken waar ik graag kom, op een manier zoals ik ben en je de mooiste beelden hebt gemaakt zonder dat ik het überhaupt doorhad. Jezelf kunnen zijn voor een camera is niet makkelijk, maar jou is het gelukt. Dankjewel daarvoor! <3

Meer van Raisa's super mooie werk zoals bruiloften, loveshoots, zwangerschapsshoots en newborn shoots vind je op haar website. En dat is zeker een kijkje nemen waard.

Liefs,
Rachel

 

 

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Nathalie

  Wat een mooie foto”s. Daar zul je een fijne herinnering aan hebben. Xxx

  Naam: Raisa
  Website: http://www.zwartfotografie.nl

  Lieve Rachel,

  Wat een mooie woorden en complimenten. Dankjewel!
  Ik vond het geweldig om dit bijzondere moment voor je vast te mogen leggen :-)

  xx

  Naam: Laura
  Website: http://Neverdullmoments.wordpress.com

  Wauw, wat een mooie foto’s! Je ziet er super ontspannen uit!

  Naam: Anna
  Website: http://www.ookannadoetdingen.com

  Waaauw, wat een prachtige foto’s zeg. Echt! En super bijzonder dat dit nog is vastgelegd, een dag voor de geboorte. Mooi, mooi, mooi <3. Kan me helemaal voorstellen dat dit zo'n bijzondere shoot was!

  Naam: Maike

  Oh wat een prachtige foto’s Rachel! Past ook echt helemaal bij jou/jullie stijl! En *snif* , mis je de buik nu niet? Ik ben 4 daagjes eerder bevallen als jou, maar poeh ik heb er best moeite mee hoor soms! Mis het hele zwangerschapsgebeuren heel erg! Ondanks dat dit de vijfde en echt laatste is van ons! Misschien is dat het ook wel!
  Geniet maar lekker Rachel! Het is zo’n geweldig mooie ( de mooiste!) periode in je leven!

  Naam: Melle
  Website: http://www.thankgoditismonday.nl

  Wat een mooie foto’s zeg en hoe tof is het dat Pip gewoon de volgende dag kwam! Heeel bijzonder <3

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *