1. Bloedstolsels
Laat ik hier maar mee beginnen dan hebben we het maar gehad.
Na de bevalling gaan bloedstolsels zo groot als een lever via je flamoes het pand je lichaam verlaten. Ik wist niet wat mij overkwam toen ik tijdens een toiletbeurt een gigantisch rood flubberig ding tussen mijn benen de weg naar de wc-pot zag wurmen. Komt daar nog een kind??? Heeft m’n baarmoeder losgelaten??? Wat is DAT??? Het was een bloedstolsel, zo bleek later. En een flinke ook. De plens in de wc-pot was van zulke kracht dat ik blij was dat ik mijn bril op had…einde bericht.

2. E-mailadres
Invulboeken over je zwangerschap en kraamtijd; wie heeft ze niet? Heb je ze niet al in veelvoud gekregen van familie, vrienden of collega’s dan heb je er vast zelf wel één gekocht. Super leuk en vooral ook volhouden erin te blijven schrijven want dat is leuk voor de beeb. MAAR, laat dat je niet weerhouden om een e-mailadres aan te maken voor je mini. Alle ontwikkelingen tijdens je zwangerschap, gedachten, angsten, echo’s, foto’s van de babyshower en-ga-zo-maar-door mail je voortaan naar dat e-mailadres. Gewoon wanneer je eraan denkt of wanneer je in bed ligt stuur je een kort mailtje met een update naar je uk. En natuurlijk kunnen de opa’s en oma’s dat ook doen wanneer zij een leuke oppasdag hebben gehad. Een e-mailadres met wachtwoord krijgen op je 18e verjaardag is misschien niet heel sexy, maar wel ontzettend waardevol.

3. Next direct
Geen idee onder welke steen ik heb geleefd, maar deze website heb ik pas sinds enkele weken ontdekt. Als je de baby collectie van Zara, H&M en Mango inmiddels wel uit je hoofd kent (like me) dan moet je hier maar eens een kijkje nemen. Dit is heaven voor leuke babykleding voor een leuke prijs!

 

4. Slaap baby slaap
Laat je nooit, maar dan ook nooit door iemand wijsmaken dat je baby met 4 weken toch wel aan zijn of haar eigen wiegje gewend moet zijn. Dat kan namelijk alleen een oetl*l zonder kinderen zeggen. Man man man, wat ben ik er druk mee geweest. De weken verstreken en ik kon Pip met 6 weken 'nog steeds niet' overdag in haar eigen bedje leggen. Ze sliep alleen op de arm of in de draagzak. Had ik toen geweten dat baby's pas vanaf 12 weken (hoge uitzonderingen daargelaten) er lichamelijk en geestelijk aantoe zijn om getraind te worden in hun eigen bedje te slapen had dit veel onnodige stress gescheeld. Dus mommy's to be; geef je eraan over, doe geen moeite en geniet er gewoon vooral van. Je bent immers thuis dus je mag de hele dag aan elkaar vastgeklampt zitten. Handig is het zeker niet altijd, maar it's part of the job. Geef toe aan de behoefte van je baby en begin hem/haar vanaf 12 weken te trainen om ook overdag in zijn of haar eigen bedje te slapen. You'll thank me later.

5. Buskruit met muisjes
Ik heb dit boek pas aangeschaft nadat ik al enkele weken was bevallen, maar dit boek raad ik ook alle mommy's to be aan! Buskruit met muisjes is geschreven door 3 moeders die samen 9 kinderen hebben. Het boek staat vol met tips voor de periode vanaf de zwangerschap tot aan de eerste periode met je spruit. Zoals ze zelf zeggen; het boek vertelt je alles wat je niet wilt weten over baby's.

Oke, dit was 'm! Laat mij zeker hieronder in de comments of door een reactie op Facebook te geven weten of je nog aanvullingen hebt op mijn lijstje want SAMEN staan we sterk, nietwaar?

Heb je zin in nog meer babytalk? Kijk dan hier om te lezen waar ik mij als moeder schuldig aanmaak, waarom moedermaffia verboden zou moeten zijn en hoe het voelde om 33 weken zwanger te zijn!

XOXO
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Merel

  Haha zo herkenbaar!! Net 2 weken moeder van een geweldige zoon en zelfs ik ‘verwacht’ nu al dat hij braaf in z’n eigen wiegje gaat slapen. Dit doet hij uiteraard veel liever tegen mij aan! Wat een opluchting om te lezen dat ik nog minstens 10 weken heb om hiervan te genieten ;)!
  Vergeet trouwens het ongemak van de stuwing, lekkende tepels, kolven, tepelhoedjes en weinig melkproductie niet :s!

   Naam: Rachel

   Ah je bent een kersverse moeder, zo leuk!! Gefeliciteerd!! Oh, maar echt Merel. Ik ga er nog een uitgebreid stuk over schrijven want ik was ook in die veronderstelling. GEEN IDEE waarom hier zoveel onduidelijkheid over is (??). Haha en dat laatste dat je allemaal noemt; HELL YEAH!

   Rachel
  Naam: Linda

  Het slapen in het eigen bedje. Wat een ellende soms idd. Geen handen vrij en soms heel onhandig, maar oh zo heerlijk dat ze nog bij je willen zijn/liggen. Dus idd gewoon van genieten want voor je het weet zijn ze 2 jaar of 10 maand (zoals die 2 van mij) en willen ze niet meer stil liggen bij je, laat staan slapen. Dus geniet geniet geniet en geef je er aan over!
  Nog nooit (echte uitzonderingen daargelaten natuurlijk) iemand van 18 gezien die nog bij mama in de armen slaapt (oké, dat is ook wel heel lang, maar toch) dat denk/zeg ik bij alles wat mn kind nog niet doet op een bepaalde leeftijd en je krijgt er ‘commentaar’ op. (Kruipen, lopen, praten, etc)

  Dat e-mail adres, wat een super leuk idee, maar helaas nu al een beetje te laat voor mijn jongens, is ook zo achter de feiten aan lopen.

  Next-direct, is nog niet te laat! Wat een super leuke kleding en ook voor de oudere kids (vanaf 2 jaar). Ik vind dat de hema echt super leuke babykleding heeft. De kleding voor de wat oudere kinderen vind ik niet zo leuk (jongens iig, meisjes weet ik niet zo)
  H&m, Zara en mango ken ik idd ook uit m’n hoofd. Dus zeker een leuke aanvulling :-)

   Naam: Rachel

   Nou zo is het inderdaad, dat houd ik mezelf ook altijd voor ‘ken ik iemand die 18 is en nog in zijn moeders armen slaapt?’ Uhh nee. Haha
   Leuk is Next-direct he!! Jaaa, Hema heeft ook super leuke babykleding :-D

   Rachel
  Naam: Marjolein

  Super leuk en handig deze tips. Ik ben er helemaal niet mee bezig en ben ook geen moeder, maar toch wilde ik het helemaal aflezen. Dat mailadres is een hele leuke! Niet zo sexy inderdaad, haha but waardevol.

  Naam: Ester

  Hoi,

  wat een gaaf idee om een mail adres voor je uk aan te maken (:
  Ik heb het gelijk doorgegeven aan een kersverse mama!

  Kus!

  Naam: Rukiye Celebi

  Hoi Rachel,

  Wat een leuke site! Ik volg je al een tijd op insta en kwam hier tijdens mijn zoektocht over slaap.
  Mijn kleine is nu bijna 6 weken en was 4 weken te vroeg geboren.
  Ik ben blij dat ik jouw artikel ben tegengekomen, want ik ben inderdaad al begonnen met het aanleren van in de wieg slapen. Ik ben er niet heel streng in en laat hem nog niet huilen. Wat zich resulteert in veel bij ons in de armen.
  Maar, hoe moet dit snachts!?
  Hij wil echt niet in zijn eigen bedje slapen. Het is een paar keer gelukt dat hij een uurtje in slaap viel, maar daarna is ’t al snel ongemak en gaat ie op zoek naar comfort.
  Hij slaapt als ’n roosje op mijn borst, zodra ik ‘m wegleg issie wakker.
  Als ik wakker ben vind ik het prima dat ie op mij ligt, maar ik moet ook slapen en zo komt het voor dat we dus samen slapen. Ik ingebouwd met kussens zodat hij niet van mij af rolt en ik niet kan bewegen en hij bovenop mij.
  Ik slaap er beter van dan als hij naast me ligt te kreunen en steunen, maar ’t voelt zo fout.
  Ik ben bang dat hij alsnog verstikt.
  Hoe deed jij dit? Sliep Pip wel in d’r bedje ondanks dat ze overdag dus steeds aan je hing?

  Ik hoop dat je tijd hebt dit te lezen en te antwoorden:)

  Liefs,

  Rukiye

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *