1. Je gaat het zwanger zijn nog missen!
Ik kon het mij al niet voorstellen en inmiddels kan ik bevestigen dat ik in de 4,5 maand dat Pip oud is ik geen moment heimwee heb gehad naar mijn zwangere lijf. Natuurlijk mis ik het niet om als een tientonner te waggelen, mijn eigen schoenen niet meer aan te kunnen trekken, geen sushi meer te eten, amper sex te kunnen hebben, die eeuwige jeuk op mijn buik te voelen en al het andere wat ik ver weg heb gestopt. Dat je mini naar je lacht, een vies gezicht trekt van de eerste groente hap, naar zichzelf  schatert in de spiegel, dát is pas leuk!

2. De geboorte van je kind is de mooiste dag uit je leven
Is dat zo? Tuurlijk, dat Pip in ons leven is gekomen is DE mooiste gebeurtenis in ons leven. Maar puur haar geboorte? Eerlijk gezegd vond ik het het pijnlijkste moment uit mijn leven. In jezelf keren, één zijn met de natuur, in een bubbel zitten, fijne pijn? Whut? M’n reet!

 

3. Zodra ze op je borst ligt ben je alles vergeten
Zodra ze op mijn borst werd gelegd begon het circus weer opnieuw voor de nageboorte, verloor ik nog 'even' 1,5 liter bloed, moest de gynaecoloog erbij komen om met haar volle gewicht op mijn buik (lees: open wond) te duwen om een bloedprop te lozen en had ik nog urenlang naweeën omdat de bevalling te snel voor mijn lichaam was gegaan. We zijn 4,5 maand verder en ik ben het nog steeds niet vergeten.

4.  Jouw baby is de mooiste van de wereld!
Moederliefde gaat ver en zal zeker blind maken, maar we zien toch allemaal dat baby's die net uit het (sorry for the word) geboortekanaal zijn geperst op aardappels lijken? Super lieve aardappels allemaal, maar ze lijken er wel op. Die van jou en ook die van mij.

Liefs,
Rachel

Heb je zin in andere babytalk? Kijk dan hier o.a. te lezen waar ik mij als moeder schuldig aanmaak, waarom moedermaffia verboden zou moeten zijn en hoe het voelde om zwanger te zijn!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: jeske
  Website: http://demamacompany.nl/

  Wahaha….. met punt 2 t/m 4 ben ik geheel eens. Al mis ik het zwanger zijn (ruim 3 jaar na dato) nog steeds. Komt wel doordat ik 2 x met 37,2w bevallen ben en nooit ervaren heb hoe het is om het spuugzat te zijn. Nog steeds zou ik graag 3 weken langer hebben kunnen doorslapen, tutten en niks doen. Maar helaas….

  Naam: Ilse
  Website: http://www.aspasiaa.be

  Haha, wat leuk dat je er zo eerlijk over schrijft!

  Naam: Marije

  Zo leuk geschreven! En eerlijk, en waar!

  Naam: Laura
  Website: http://neverdullmoments.wordpress.com

  Hahahaha heerlijk geschreven! Ik denk dat ik me hier helemaal in kan vinden later xD Leuk om alvast die clichés te kunnen wegketsen als mensen daar over beginnen, mocht ik ooit zwanger worden ;)

  Naam: Carina
  Website: http://allesvancarina.wordpress.com

  Haha, echt een leuk artikel! Ben benieuwd hoe ik het straks ga ervaren… ;)

  Naam: Anna

  Hi Rachel, ik kijk met heel veel plezier je vlogs en op je blog! Maar in je vlog zag ik dat je Pip 1 keer in de week naar de opvang brengt zodat jij kan werken aan bijvoorbeeld je blog en je youtube, maar nu ik op je site kijk zie ik om de 4 a 5 dagen een post en dan is mijn vraag aan jou eigenlijk of het wel een toevoeging is aan jouw werk door Pip naar de opvang te brengen ? Kunnen dezelfde werkzaamheden niet worden gedaan wanneer Pip bijv. een dutje doet of ’s avonds slaapt ? Dit bedoel ik zeker niet gemeen of iets maar ik vraag het me alleen maar af omdat ik dacht dat door de opvang situatie je blog weer on a roll werd en meer leuke artikelen werden geplaats! Hoe dan ook blijf ik je volgen hoor ;)!

   Naam: Rachel

   Hi Anna, leuk dat je mijn blog en YouTube kanaal met veel plezier volgt! Op het moment ben ik ter voorbereiding voor ons huwelijk en voor een campagne met Vacansoleil in Frankrijk waardoor ik door slecht internet niet meerdere keren per week kan posten helaas! Pip gaat 2x per week naar de opvang en eigenlijk is dit nog te weinig om mijn werk voluit te doen. Ik snap je vraag hoor :) er komt alleen best veel bij kijken naast het schrijven van de artikelen zelf. Het is namelijk niet alleen bloggen, maar ook campagnes uitwerken, samenwerkingsvoorstellen schrijven, hordes mail wegwerken, op afspraak bij adverteerders, research doen voor de Ouders van Nu video’s, video’s opnemen, video’s monteren etc. Helaas red ik mijn werk niet in 2 dagen en daarom lukt het niet om elke dag een artikel online te hebben. Ik streef er wel naar, maar wil ik alles rondom het schrijven van de artikelen ook goed kunnen doen moet Pip vaker naar de opvang alleen ze hebben nog geen plek daarvoor :). Hoop dat het antwoord iets meer duidelijkheid heeft gegeven :). Liefs, Rachel

   Rachel
  Naam: Felicia
  Website: http://Google

  Wat grappig en tegelijkertijd eerlijk geschreven. Nu moet ik wel zeggen dat ik bij alle drie mijn kinderen met heimwee terug kijk op de zwangerschap
  Ik heb dat wel gemist het samen zijn gevoel van tien ze nog in mijn buik zaten
  Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk .
  Verder zag mijn eerste en derde dochterje er echt meteen heel mooi uit een flinke bos haar
  En alletwee meteen al hele lange donkere wimpers dat viel ook echt iedereen op
  Hebben ze nog trouwens die lange donkere wimpers .
  Mijn tweede dochtertje alleen naar herken ik in jou punt van dat het er zo uit zag bij de bevalling maar ze was ook als enige wat magertjes.
  Maar echt waar hij die andere twee niet .

  Naam: Nienke
  Website: http://shetooktheleap.nl

  Hahaha jij bent echt een mama naar mijn hart <3 amen! ze zijn het waard hoor, onze lieve aardappels.. maar na die 9 maanden.. MIJN LIJF WEER TERUG! xxx

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *